Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΙΣ 490.000€ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Μετά από την πάροδο 8 μηνών από την υποβολή της αρχικής αίτησής μου προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, με την οποία ζητούσα τα χρέη από την ενοικίαση καταστημάτων ιδιοκτησίας του Δήμου στην πόλη της Κοζάνης, μου δόθηκε μια ανεπίσημη κατάσταση από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Τουμπουλίδου και περιμένω (να δούμε πότε) την επίσημη από την οικονομική επιτροπή.
Συγκεκριμένα στα πλαίσια της ψηφοθηρικής και λαϊκίστικης πολιτικής που εφαρμόζεται όλα τα χρόνια από τον Δήμο Κοζάνης, του οφείλουν ή μάλλον μας οφείλουν όλους μας 487.769,19 € , οι καταστηματάρχες της πόλης μας από ενοίκια καταστημάτων ιδιοκτησίας του Δήμου.

Πρόκειται για μαγαζιά φιλέτα στο κέντρο της πόλης μας και είναι καταστηματάρχες με οφειλές ενδεικτικά 230.000 €, 95.000 €, 50.000 €,30.000 €, 21.500 € κ.α. Επίσης καταστηματάρχης ο οποίος ενοικιάζει κατάστημα με ποσοστό ιδιοκτησίας 15,63% του Δήμου Κοζάνης και του οποίου το ενοίκιο ανέρχεται στο ποσό  μόλις των 17 € (έχουμε ασχοληθεί παλιότερα με την περίπτωση αυτή), εδώ και 7,5 χρόνια δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ενοίκιο στο Δήμο.
Οι καιροί είναι δύσκολοι λόγω της οικονομικής κρίσης το κατανοούμε, αλλά τα περισσότερα των χρεών είναι παλαιά και δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοια ανοχή ώστε να φτάσουν σε τόσο μεγάλο ποσό που αμφιβάλλουμε αν είναι σε θέση να ανταποκριθούν τώρα οι καταστηματάρχες. Από την άλλη πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους και να μη δημιουργούνται  φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Επίσης δεν είναι δυνατόν πολλές υπηρεσίες του Δήμου να στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια και να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ, ενώ να υπάρχουν πολλά ιδιόκτητα ακίνητα από τα οποία δεν εισπράττουμε ενοίκια. Και αν δεν είναι εφικτό αυτό ας μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες του Δήμου.
Πρέπει κάποια στιγμή να μπει μια σειρά σε αυτό το Δήμο και να μη λειτουργούμε λαμβάνοντας πάντα υπόψη το πολιτικό κόστος, το οποίο ναι μεν σε βοηθάει να κρατηθείς στην εξουσία αλλά είναι εις βάρος των Δημοτών και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου