Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ


Πέρασαν πάνω από έξι μήνες που με αίτηση μου προς την οικονομική υπηρεσία και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης ζήτησα με τις υπ αριθμ. 19569/4-4-2011 ,183/20-4-2011 και 43520/16-6-2011 αιτήσεις μου διάφορα οικονομικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα από την οικονομική υπηρεσία ζήτησα μια κατάσταση  με τις οφειλές ενοικίων, όσων νοικιάζουν καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου και από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας ζήτησα οικονομικά στοιχεία του 2010 (Αποκριές, Λασσάνεια,κτλ.), τα οικονομικά στοιχεία της Αποκριάς 2011 και μια κατάσταση με τα ονόματα των συμβασιούχων δίμηνης απασχόλησης που προσελήφθησαν το 2011.
Αν και πέρασε κατά πολύ το χρονικό διάστημα (δύο μήνες) που ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να απαντώνται οι διάφορες αιτήσεις από τις υπηρεσίες, εμείς δεν λάβαμε απολύτως τίποτα. Οι επισκέψεις μας πάρα πολλές προς τις εν λόγω υπηρεσίες  και ειδικά στην οικονομική, αλλά πάντα υπήρχε κάποια δικαιολογία για να μη πάρουμε αυτά που ζητούσαμε.

Συναισθανόμαστε τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων που προέκυψε από τις αυξημένες ανάγκες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης για αυτό και ήμασταν κάπως διαλλακτικοί, αλλά από ένα σημείο και μετά νομίζουμε ότι σε κάποια πράγματα δεν χωράν δικαιολογίες και γίνονται εσκεμμένα για ευνόητους λόγους...!
Για τον λόγο αυτό αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, θα ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες (αν υπάρχουν) στους αρμόδιους υπαλλήλους έτσι όπως ορίζει ο νόμος 3584/2007  του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και
Κοινοτικών Υπαλλήλων και θα απευθυνθούμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να αποδοθούν ευθύνες και σε αιρετούς (αν υπάρχουν).
Είναι καιρός να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους στο Δήμο Κοζάνης για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους και πρέπει να μάθουν κάποιοι, να  αντιμετωπίζουν επιτέλους το θεσμό της αντιπολίτευσης με σεβασμό καθώς επίσης να σέβονται και να τιμούν τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης ως θεσμικά και ως φυσικά πρόσωπα.
Είναι απαραίτητο η αντιπολίτευση να είναι ενεργή και να ασκεί αυτό για το οποίο ο λαός την επέλεξε με την ψήφο του,να ασκεί δηλαδή έλεγχο στην εκάστοτε διοίκηση.
Η σωστή και καλοπροαίρετη αντιπολίτευση βοηθάει την εκάστοτε διοίκηση να βελτιώνεται και τα οφέλη της καταλήγουν στους ίδιους τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου