Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΑ 3.000.150 ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ


Ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10-10-2011 ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας  του Δήμου Κοζάνης για το 2011, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 3.000.150 ευρώ.
Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ανήκουν τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, το Δημοτικό Αναψυκτήριο Κοζάνης, το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης (ΙΝΒΑ), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Τα έσοδα κατά τα 2/3 προέρχονται κατά κύριο λόγο από το Ελληνικό Δημόσιο, τον ΟΑΕΔ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης.
Ο Δήμος Κοζάνης θα επιχορηγήσει την Επιχείρηση με το ποσό 995.100.00 ευρώ, ένα αρκετά μεγάλο ποσό.
 Μπορεί να μιλάμε για κοινωνικές δομές, για παιδιά, για βρέφη και ευπαθής κοινωνικά ομάδες, αλλά όλες οι δομές αυτές προέρχονται από επιδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούμαστε να ξεφεύγουμε τόσο στον προϋπολογισμό. Πράγμα που καταδεικνύει και εδώ την κακή διαχείριση των παρελθόντων ετών και την ψηφοθηρική πολιτική που εφαρμόζεται στο Δήμο Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου