Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Με συσσωρευμένα μεγάλα ελλείμματα ο Ισολογισμός του Δήμου Κοζάνης - Ποιο το αύριο του Δήμου μας ;

Τώρα περισσότερο από ποτέ αποδεικνύεται η βαρύτητα η ορθότητα και η αξιοπιστία των καταγγελιών και διαμαρτυριών της δημοτικής μας παράταξης , σχετικά με την υπερχρέωση του Δήμου μας, που δεν έγιναν τώρα που όλοι αίφνης απέκτησαν ευαισθησία στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά από το 2001 έως το 2010 συνεχώς.

Βεβαίως τότε στο κλίμα της ευφορίας των «δανεικών» και με το λουκούμι των προσλήψεων στο χέρι , οι διοικούντες μιλούσαν για «εύρωστο» οικονομικά Δήμο και ότι «η Κοζάνη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την Βαρκελώνη» ! ! (Ισως η μόνη ομοιότητα με τα σημερινά δεδομένα είναι η υπερχρέωση) ΝΑΙ θυμίζουμε ότι το ακούσαμε και αυτό και δυστυχώς οι συμπολίτες μας αγνόησαν ει μη τι άλλο την υποτίμηση της νοημοσύνης τους και το επικύρωσαν με την ψήφο τους.


Βέβαια ο Δήμος της Κοζάνης δεν είναι παρά η μικρογραφία της χώρας μας στην σημερινή της κατάσταση, όπου βέβαια οι δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ΄Εθνους (αλήθεια πόσο δημοκρατική είναι η εκλογή με μηχανισμούς, σπόνσορες, συμφέροντα, χρήση εξουσίας κ.λ.π. ;) στην μεγάλη τους πλειοψηφία αποδεικνύονται αδύναμοι, ανήμποροι και ανίκανοι ΟΧΙ στο να εξεύρουν λύσεις, αλλά και απλά να διαχειριστούν με κάποια προοπτική και αξιοπιστία το πρόβλημα.

Σήμερα λοιπόν εάν ο Δήμος μας δεν είχε συσσωρευμένα χρέη (που κάποιοι τα υποτιμούσαν , αφού όπως έλεγαν είχαμε την «τιμή» , να μας δανείζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με τσουχτερό βέβαια επιτόκιο και υποθήκευση ακινήτων και ενεχύραση εσόδων του Δήμου ), θα μπορούσε να δώσει κάποιο ζεστό χρήμα στην τοπική αγορά που το έχει τόση ανάγκη !

Θα μπορούσε ακόμη να αναπτύξει κοινωνικές πολιτικές προς όφελος όχι των γνωστών στυλοβατών του υπερεικοσαετούς συστήματος, αλλά των πολλών συναθρώπων μας , που σήμερα το έχουν πραγματικά και πιεστικά ανάγκη.

Για παράδειγμα εάν ο Δήμος Κοζάνης δεν επένδυε τόσο γενναιόδωρα στα πληρωμένα πανηγύρια , θα μπορούσε να διαθέσει κεφάλαια για ίδια
επιχειρηματική δραστηριότητα με σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα , όπως π.χ. φωτοβολταϊκά ή αιολικά πάρκα, που θα έδιναν πολύτιμα έσοδα στα ταμεία του Δήμου μας.

Σήμερα ο Δήμος Κοζάνης εμφανίζει πλήρη αδυναμία δανεισμού λόγω της άσκοπης και αλόγιστης υπερχρέωσης των προηγούμενων ετών και των τεράστιων λειτουργικών δαπανών που όχι μόνον απορρόφησαν όλα τα έσοδά του , αλλά και δεν επαρκούν για την κάλυψή τους.

Τώρα που τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο, ανακύπτουν οι τεράστιες ευθύνες για την μη εκμετάλλευσή των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας και η κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και του τοπικού πόρου , κλασσικών αιμοδοτών των πελατειακών σχέσεων.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πραγματικά βυθιζόμαστε , οι διοικούντες ασχολούνται με το πώς Θα «τετραγωνίσουν » τον κύκλο των ελλειμμάτων , χωρίς να δίνουν στον λαό , στον οποίο οφείλουν να λογοδοτούν κάθε μέρα, ένα σχέδιο αντιμετώπισης πρώτον της ιδίας (του Δήμου μας) κρίσης και δεύτερον της γενικώτερης , που μαστίζει την αυτοδιοίκηση.

Αντίθετα μας απαντούν με ιδιαίτερη αυταρέσκεια , ότι τους εξέλεξε και πάλι ο λαός και επομένως πήραν συγχωροχάρτι για όλα ! !

Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία της εξουσίας στην χώρα μας και γι αυτό βρισκόμαστε σήμερα σ αυτό το χάλι.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά :

Η ομάδα διοίκησης του Δήμου , αφού πρώτα κάνει την αυτοκριτική της να απευθυνθεί με ειλικρίνεια στον λαό του Δήμου και να αναπτύξει δημόσια πρόγραμμα εξυγίανσης για τα 2,5 χρόνια που της απομένουν , καθώς και ρεαλιστικό τεχνικό πρόγραμμα βασισμένο στις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις.

Για την απόδειξη όλων των παραπάνω γνωστοποιούμε στον λαό του Δήμου μας ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Δήμου Κοζάνης , με την υπογραφή της αλλά εφευρέθηκε το τερτίπι του ότι τεκμαίρεται η νομιμότητά του , αφού δεν ασκήθηκε προσφυγή μέσα στην νόμιμη προθεσμία . Το σχετικό έγγραφο είναι στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται και βέβαια πρωτίστως των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας , είναι υπόθεση όλων μας και δεν ανήκει σε κάποιους. Θα επανερχόμαστε συνεπώς συνεχώς όπως οφείλουμε έναντι των συμπολιτών μας.


Για την δημοτική παράταξη
ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Η επικεφαλής
ΑΝΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου