Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Δ.Α.Κ ΚΟΖΑΝΗΣ


Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, όπου έγινε μια ενημέρωση από τον προϊστάμενο του ΔΑΚ κο Καλτσίδη Ιωάννη για τα προβλήματα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού που δημιουργούνται καθώς επίσης και την οικονομική κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου. 
Στη συνέχεια ήρθαμε σε επαφή με τους εργαζομένους όπου μας εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

2 σχόλια:

  1. Η συντήρηση του Αθλητικού Κέντρου αποτελεί μεγάλο οικονομικό βάρος για το δήμο. Είδαμε τις πισίνες της Θεσσαλονίκης να κλείνουν για εβδομάδες, να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και στην Κοζάνη?
    Ποια λύση προτείνει η αντιπολίτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζουμερκιώτης Γρηγόρης4 Ιουνίου 2011 στις 2:55 μ.μ.

    Καταρχήν έχω να πω ότι εκφράζω προσωπική γνώμη και όχι της παράταξης της οποίας ανήκω.
    Γνωρίζουμε όλοι καλά για την οικονομική χρήση η οποία μαστίζει την χώρα μας για αυτό εκ των πραγμάτων οι επιχορηγήσεις από τον Δήμο προς το ΔΑΚ θα είναι σαφώς μειωμένες. Από τον προϋπολογισμό του 2011 προς τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας έχουμε αποφασίσει στο ΔΑΚ να διατεθεί το ποσό των 500.000 ευρώ, βέβαια στο κομμάτι του Αθλητισμού έχουν περάσει και όλα τα γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Επομένως αυξάνονται τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.
    Επίσης το ΔΑΚ χρωστάει ένα ποσό της τάξης 500-600 χιλιάδων ευρώ στη ΔΕΥΑΚ γιατί ποτέ δεν πλήρωσε τηλεθέρμανση και ποτέ δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό ένα ποσό για απόσβεση αυτού του χρέους το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθεί.
    Αυτό που προτείνω εγώ είναι να καθίσουν όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο ΔΑΚ σε ένα τραπέζι με τους εκπροσώπους του Δήμου και αφού αναλυθεί πως έχει η κατάσταση να βρουν από κοινού μια λύση πάντα καλοπροαίρετα προς το συμφέρον των συλλόγων αλλά και των δημοτών και αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες θυσίες για το καλό όλων, ας γίνουν. Σε όλα αυτά όμως πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη και την κοινωνική αποστολή των Δήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή