Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΠΑΚ ΣΤΙΣ 20-4-2011

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Τουρισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2011:

1. Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τις εκδηλώσεις των Λασσανείων 2011 και συναποφασίστηκε μία σαφή μείωση των δαπανών για τις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες θα στηριχτούν κυρίως σε ντόπια πολιτιστικά και καλλιτεχνικά σχήματα και σε ξένες παραγωγές οι οποίες θα έρχονται με δικά τους έξοδα πληρώνοντας ένα ποσοστό από τον τζίρο τους σαν ενοίκιο στη ΔΕΠΑΚ. Το ακριβές πρόγραμμα των Λασσανείων θα καταρτιστεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αφού ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Ενημέρωση για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της απελευθέρωσης της Κοζάνης. Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει όλη τη χρονιά 2012 εκδηλώσεις που θα αναφέρονται σε δύο χρονικά θεματικές ενότητες. Η μια θεματική ενότητα θα είναι « Η πόλη και η ιστορία της» και η άλλη «η σύγχρονη Κοζάνη». Στο επόμενο Δ.Σ θα συζητηθούν περισσότερα για το θέμα αυτό λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Ομόφωνη απόφαση και αποστολή προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη σύναψη συμβάσεων Μίσθωσης έργου(9μηνης διάρκειας) με δύο Καλλιτεχνικούς συμβούλους, έναν με ειδικότητα καρναβαλικών κατασκευών και έναν με ειδικότητα Παραδοσιακού και Λαϊκού Πολιτισμού, για κάλυψη αναγκών πολιτιστικών δράσεων και για σχεδιασμό-υλοποίηση του εορτασμού της εκατονταετηρίδας 2012 και της Αποκριάς 2012, , και έναν ηχολήπτη για τις ανάγκες των Λασσανείων και κυρίως του υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου.

4. Ομόφωνη απόφαση και αποστολή προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσληψης έκτακτου προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (δίμηνες συμβάσεις) για τις εκδηλώσεις Λασσανείων 2011. Σύνολο 14 ατόμων, 9 εργάτες,3 ηλεκτρολόγους και 2 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι θα προσλαμβάνονται σταδιακά για την κάλυψη των αναγκών όλης της χρονιάς 2011
5. Ομόφωνη απόφαση και αποστολή προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την εργασιακή συνέχιση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού-Τουρισμού-Κοινωνικής Πολιτικής & Αθλητισμού Δήμου Κοζάνης, ατόμου που απασχολούνταν στην Δημοτική Επιχείρηση Αθλητισμού- Τουρισμού-Πολιτισμού Αιανής με πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΑΜΕΑ η οποία λύθηκε με την υπ.αρ.πρ.15080/1417/1-4-2011 Απόφαση Γεν Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας
6. Αιτήσεις για χρηματοδότηση εκδηλώσεων ή δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου, Ποντοκώμης και Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης. Η ομόφωνη απόφαση ήταν αρνητική στη χρηματοδότηση λόγω οικονομικής κρίσης και στο Δήμο Κοζάνης, θετική στην κάλυψη μέρους των δαπανών των εκδηλώσεων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου