Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ποια η διαδικασία αιτήσεων για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

Ξεκινά από τις 7 Ιουλίου 2017 και συνεχίζεται η υποδοχή και ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων παροχών Αγροτικής Εστίας στα Προγράμματα του ΛΑΕ έτους 2017, μέσω on- line διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ και του Κλάδου Μηχανογράφησης του ΟΓΑ. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου.
Τα προγράμματα ΛΑΕ για το έτος 2017 αφορούν :
  1. Κοινωνικός Τουρισμός (6ήμερες διακοπές – 5 διανυκτερεύσεις)
  2. Ιαματικός Τουρισμός (6ήμερες διακοπές – 5 διανυκτερεύσεις και μέχρι 5 απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις υδροθεραπευτηρίων)
  3. Εκδρομικό Πρόγραμμα τετραήμερων εκδρομών
  4. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων
  5. Δωρεάν Παροχή Εισιτηρίων Θεάτρου
Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση, στην οποία προηγούνται όσοι δεν έχουν κληρωθεί τα τρία (3) τελευταία χρόνια στα προγράμματα με στοιχεία 1 και 3 και όσοι δεν έχουν κληρωθεί τον προηγούμενο χρόνο στα ανωτέρω προγράμματα με στοιχεία 2, 4 και 5. Οι αιτήσεις συμμετοχής για όλα τα παραπάνω προγράμματα υποβάλλονται μαζί σε μια αίτηση.
Δικαιούχοι είναι :
  1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ.
  2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση  καταβολής των οφειλών και τηρούν  τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
  3. Τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών των συνταξιούχων και άμεσα ασφαλισμένων (σύζυγοι – παιδιά) που διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  4. Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά.
  5. Τα εμμέσως ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών της προαναφερόμενης κατηγορίας, με δικαίωμα περίθαλψης που απορρέει από τον υπάλληλο ή συνταξιούχο πρώην υπάλληλο του ΟΓΑ.
  6. Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση.
Στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι – εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν ορφανική σύνταξη – και σε περίπτωση ζεύγους, συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος.
Όλα τα παραπάνω πρόσωπα πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.
Κάθε Δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας μόνο Αίτησης. Το σύστημα θα εξασφαλίζει τη μοναδικότητα της Αίτησης Συμμετοχής ανά Δικαιούχο.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
Ο Δικαιούχος που προσέρχεται στο Κ.Ε.Π. προκειμένου να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2017, πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσει:
  • Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λ.π.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.).
  • Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.
  • Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που πάσχουν από αναπηρία, απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, το οποίο παραδίδεται στο ΚΕΠ και εν συνεχεία διαβιβάζεται στον ΟΓΑ.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητα των δικαιούχων.
Αν τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει εκτός από τα προηγούμενα και νόμιμη εξουσιοδότηση. Η εξουσιοδότηση είναι υποχρεωτική όταν υποβάλλεται αίτηση από τρίτο πρόσωπο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ: www.oga.gr, στη διαδρομή Προγράμματα Αγροτικής Εστίας/ Πληροφορίες για τους δικαιούχους προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Προγράμματα του ΛΑΕ / ΟΓΑ έτους 2017, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου