Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗ

 

Στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με την δημοτική παράταξη «Κοζάνη Μπροστά», με επικεφαλής τον Ευάγγελο Σημανδράκο. Έναν άνθρωπο δυναμικό, φιλόδοξο, με εμπειρία στα πολιτικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής μας, το όραμα του οποίου με ενέπνευσε να συμπορευτώ και να αγωνιστώ μαζί του.

Το εκλογικό σύστημα των τότε δημοτικών εκλογών, ευνοούσε και ίσως για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων. Αυτήν την ευκαιρία αξιοποίησαν οι δημοτικές παρατάξεις «Ενότητα», η «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης» και η «Κοζάνη Μπροστά».

Το πλαίσιο συνεργασίας που τέθηκε άφηνε εκτός, ανταγωνισμούς και στείρες μικροπολιτικές τακτικές και έθετε στο τραπέζι την ένωση των δυνάμεων σε μια ιδιαίτερα, λόγω απολιγνιτοποίησης, δύσκολη εποχή για το μέλλον ενός Δήμου, που βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο ανάπτυξης ενός νέου παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου.

Στην θητεία αυτή βιώσαμε τις καταστροφικές συνέπειες του covid 19 και είδαμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές, δικοί μας άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι. Είδαμε τα εισοδήματα μας να μειώνονται, γιατί οι επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, είδαμε ένα δημόσιο τομέα να δοκιμάζεται και να φτάνει στα όρια των αντοχών του για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Στην θητεία αυτή βιώσαμε τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη συνακόλουθη αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Στην θητεία αυτή, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, ο Δήμαρχος Κοζάνης μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω τους δημότες και τις δημότισσες της Κοζάνης λαμβάνοντας θέσεις ευθύνης στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Μια κοινωνική πολιτική που έπρεπε να βρει τα μέσα και τους πόρους, από τα πενιχρά που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, για να στηρίξει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από όλα τα παραπάνω.

Στην θητεία αυτή υπηρέτησα τον τόπο μου από τη θέση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και τέλος, μέσα από την αναβάθμιση του ρόλου της κοινωνικής πολιτικής στα δρώμενα του Δήμου και της δημιουργίας, για πρώτη φορά στα ιστορικά του Δήμου Κοζάνης, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. 

Στην θητεία αυτή είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στενά με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα τόσο στην αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι δημότες και οι δημότισσες, όσο και στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών που ανακούφισαν όσες και όσους αντιμετώπιζαν μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα.

Στην θητεία αυτή είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τον Λάζαρο Μαλούτα και να συνειδητοποιήσω από πρώτο χέρι τις ευαισθησίες που τον διακρίνουν ως άνθρωπο, το ανοιχτό πνεύμα για νέες συνέργειες προς όφελος του τόπου, τις ανησυχίες του για ένα καλύτερο αύριο, το όραμα του για μια κοινωνία ισότητας και είδα από κοντά τον προσωπικό αγώνα που έδωσε, ώστε να καταστεί η Κοζάνη μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, μέχρι το 2030.

 

Στην θητεία που είναι μπροστά μας επιλέγω να συμπορευθώ με τον Λάζαρο Μαλούτα, για όλα τα παραπάνω και επιπλέον, διότι η τοπική μας αυτοδιοίκηση για να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, χρειάζεται ανθρώπους:

·      με εμπειρία και γνώση,

·      να είναι σε θέση να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο,

·      να έχουν όραμα και πείσμα να το διεκδικήσουν,

·      να μπορούν να κάνουν αλλαγές και ανανεώσεις προσώπων, εμπλουτίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο συνεργάζονται και

·      με δυναμισμό να βγουν μπροστά σε όλα αυτά που έρχονται.

 

Στην θητεία που διανύουμε γίνονται πολλά και προετοιμάζονται ένα σωρό ακόμη, θα έχουμε το χρόνο να τα παρουσιάσουμε.

Στην θητεία που έρχεται θα γίνουν ακόμη περισσότερα, αρκεί να συνεργαστούμε, να συμμαχήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται με «ενότητα».

 

 

Με εκτίμηση

Τζουμερκιώτης Γρηγόρης

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας,

 Παιδείας και Πολιτισμού

Δήμου Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου